Čustva

Čustva so barve našega življenja, so informacije o okolju in nas samih, blagoslov in pokora, kadar nas zgrabijo v svoje vrtince. Zato je dobro, da se jih zavedamo, obvladamo in razberemo sporočilo, ki ga prinašajo. S tem umirimo tako telesne reakcije kot miselne tokove, ki jih čustva sprožajo. Ko se naučimo čutiti, vrednotiti svoja čustva, jih obvladovati v svojih življenjih, lažje delujemo celostno in svobodno.

Metoda Phyllis Krystal nam nudi vrsto simbolov in vaj, kadar nas v kremplje zgrabijo intenzivna čustva v akutnih stanjih in kadar so čustvene reakcije postale že navada. V nadaljnjih objavah bomo podrobneje spoznali posamezna čustva kot so strah, jeza, občutki krivde, žalost, ljubosumje, zavist, pohlep ter njihove značilnosti, sprožilce in vzroke.

Seveda se bomo dotaknili tudi ljubezni. Spoznali bomo razliko med človeško ljubeznijo in brezpogojno ljubeznijo, ki je kvaliteta višje zavesti in se izraža kot kipeče navdušenje v naših srcih. Ljubezen, po kateri tako hrepenimo in jo iščemo vsepovsod, domuje v nas samih, je srčika vseh stvari, je osnova, podstat naših hrepenenj in zdravilo za naše čustvene reakcije, potrebe, bolečine in trpljenje.

Maja Papež Iskra
Vir: literatura Phyllis Krystal