Misli, izpovedi, zgodbe …

“Zakaj hodim na Muljavo? Da se učim ljubezni.”

Neža

“SMS: Vozim avto, premagala strah. Hvala za vse.”

B.

Do srečanja z Majo in metodo Phyllis Krystal sem imela občutek, da življenje vodi mene in ne jaz življenja. Vesela sem, da sem metodo spoznala preko Maje, ker si ne znam predstavljati, da bi še kdo lahko tako dobro, tako strokovno, tako srčno opravljal to delo. Maja mi je na individualnih vajah vedno znala dati odgovor na moja vprašanja, na katera sem prej sama več let iskala odgovore. Majina sposobnost vživljanja in ubesedenje mojih občutkov je neverjetna. Na individualnih srečanjih mi je pokazala, kako predvsem z osmico, drevesom, hišo in polji srca lahko sama usmerjam svoje življenje, čemu dopuščam, da pride do mene in da se osvobajam občutka, da sem le marioneta višje sile. Maja, hvala.

Nežka

“Metoda se mi zdi vsekakor učinkovita za pridobitev vpogleda v lastne vzorce, ki tako ali drugače vnašajo “ohromelost”, strah in nezmožnost izbire v vsakdanje življenje. A, ko govorim o metodi, v resnici govorim o odnosu, ki sem ga vzpostavila z Majo Papež Iskra in o njenem delu. Maja mi je s svojo intelektualno lucidnostjo, intuicijo in osebnim pristopom, ki temelji na ljubeznivosti omogočila, da sem se spopadla z “lastnimi demoni”, jih potegnila na površje (iz temnih kotov nezavednega) in jih v njeni prisotnosti temeljito pretresla (prek pogovorov in meditacije). Pri tem mi je pomagala njena lastna (neustrašna) radovednost oz. njeno pristno zanimanje za moje probleme in zgodbe. Ob Maji sem se počutila sprejeto v vsej svoji raznolikosti in večplastnosti. Delo z njo mi je odprlo pot v duhovne svetove in mi omogočilo osebnostno rast, za kar sem ji neizmerno hvaležna.”

Alja

“Ko se z Majo poveževa v trikotniku z namenom, da vprašava modrost srca za nasvet glede najinih dilem in vprašanj, se v trenutku znajdem v svetem prostoru, kjer se vse dogaja v nežnem in milem vzdušju brezpogojne ljubezni in milosti. Tu se znova spomnim, kdo sem in kje je moj dom …”

Petra

“Transformacijo, globoko razumevanje človeka, empatijo, osvetljevanje situacij z druge perspektive.”

Emilija

“Lahko se pohvalim, da sem začela uporabljati vaje Phyllis Krystal že več kot deset let nazaj. Točno se spomnim, kako sem prvič uporabila vajo za odstranjevanje strahu, točno se vidim, kje sem sedela, kako sem se počutila. In v tistem trenutku sem bila tako zelo hvaležna, da poznam tehniko vizualizacije, s katero odstranim strah in mirna vstopim na diplomski izpit. In tako se je začelo. Takrat sem prvič videla, da lahko sama vplivam na svoj notranji svet. Dodana vrednost te metode pa je, da si vse vaje samo predstavljaš, vizualiziraš. Nihče poleg mene ni vedel, kako me je strah, jaz pa sem imela orodje, s katerim sem postajala vse bolj mirna in fokusirana. In to orodje, to metodo, imam od takrat dalje s sabo vedno in povsod. Kadarkoli imata otroka težave, se spomnim na Majin pomirjujoč ton njenega glasu in najdem besede, da ju umirim, da tudi njiju naučim teh čudovitih metod. Rada jih imata, ker vključujejo barve, zvezdice, žogo za na plažo … Ta metoda mi je tudi pomagala prepoznati vzorce obnašanja v družini, s čimer pa se delo šele začne. Vendar vsaj vem, zakaj se nekdo tako obnaša, kot se. Vsaj vem, kaj naj naredim. Zelo sem hvaležna vesolju, da sem lahko spoznala Majo in metodo Phyllis Krystal.Ko odhajam od skupinskih vaj z Majo, me čisto vsakič prežema tak nepopisno blažen občutek, kot bi lebdela na puhastem oblačku. Šele pri tej metodi sem spoznala, kako blagodejno je, ko objameš samega sebe, ko objameš telo, ki ti omogoča tukajšnje bivanje. Iz leta v leto me ta metoda bolj sprošča, postajam bolj umirjena pri vsakodnevnih opravilih, predvsem pa do otrok, zato sem res vesela in hvaležna, da sem spoznala to metodo. Zame je neprecenljiva. S pomočjo te metode sem prišla do spoznanja, da je naš notranji svet veliko večji in bogatejši kot pa naš zunanji svet. Kar pa je še najbolj pomembno, pa je to, da ima ogromen vpliv na naš zunanji svet. V naši notranjosti se dogajajo take zgodbe in vrtinci, da jih noben film ne more prikazati. In predvsem zato, ker to ni materialno, mislimo, da ni pomembno. Pa še kako je! Šele ko je naša notranjost pomirjena sama s sabo, se lahko soočamo z izzivi materialnega sveta. Maja mi je tudi pomagala sprejeti odhod nam ljubih oseb iz tega življenja. Vedno sem si mislila, da jaz tega ne bom zmogla sprejeti. Na življenje sedaj gledam iz drugega zornega kota.  Sedaj razumem in zato zmorem. Življenje z uporabo metod poteka bolj lahkotno in umirjeno.”

Lučka

“Najina srečanja so mi predstavljala neko vrsto meditacije, potop vase in poslušanje sebe, preklop v mojo notranjo jaz in predvsem opustitev nezdrave povezave z mamo, ki sem jo postavila na novo. Je pa to proces in ker nisem bila dovolj disciplinirana, pri ostalih nisem bila tako uspešna.”

Renata

“Srečanja so mi pomagala, da sem se začel zavedati določenih vzorcev, ki prihajajo nekje iz podzavesti in me na nek način omejujejo. Z ozaveščanjem teh vzorcev se  še lažje spopadam s težavami in izzivi na športni poti in vsakodnevnem življenju.  Boljše sem spoznal tudi sebe oz.  svojo podzavest in njeno delovanje …”

Marko Vardjan, športnik

“Sprejetost in milina ob slehernem srečanju, spravljenost s seboj in predniki, postala sem bolj jaz, v smislu pristnejša v izrazu in bolj vesela, ljubeča, zadovoljnejša. Same lepe stvari. Topel objem.”

Dinka

Življenje je nepredvidljivo in velikokrat nas preseneti. Vse te spremembe na naši poti skozi čas vplivajo na nas in na naše bivanje. Vesela sem, da sem imela na tej poti možnost spoznati Majo in se srečati s skupino. Prihajali smo, nekateri odhajali, pa se spet vračali, vedno sprejeti z odprtimi rokami. Maja, hvala ti za tvoje vodenje skozi različne vaje (meni najljubšega drevesa in kozmični starši) in poslušanja s srcem. Verjamem, da se bova se srečevali, tako v skupini kot na pogovoru ob čaju ali sprehodu po najinih domačih gričkih.

Marjana

“Z Majo se poznava že kar nekaj let. Jaz najraje delam z osmicami in hodnik z vrati. Pri slednjem vedno najdem rešitev in kar mi je najbolj všeč pri tej metodi, je, da me Maja samo pelje in najdem sama rešitev. Je pa Maja zelo resna in dosledna pri svojem delu in ne popušča. To mi je zelo všeč in edino na tak način lahko napredujemo.”

Vera

“Spoznavam druge perspektive, vsaka prinaša druga občutja. Marsikdaj je zelo težko. Opogumlja me, ker vem, da sem marsikatere čeveljčke že prerasla, našla sem nove. To mi daje zaupanje.”

Nina

“Prišla sem zelo obupana. Preko terapije sem začela odkrivati nove poti, predvsem spoznavati sebe na drugačen način. Povezala sem se sama s sabo in z okolico na način, ki ga sploh nisem poznala. Težko je opisati občutja. Čeprav mi je še težko, sem našla neko podporo. Lažje mi je. Poletela sem. Začela sem zaupati, sebi, okolju, kozmosu. Terapijo sem poimenovala vizualizacije, ker mi pomaga s podobami, simbolno predstaviti, materializirati strahove, bolečine, občutja. Letim v tem novem svetu. Sem bolj pomirjena. Zaupam. Dajem si odvezo. Začela sem rasti, prelamljati svoje okvire, na trenutke se počutim kot Alica v čudežni deželi, stari okviri so premajhni, lomim jih, se pretegujem in jih preraščam. Diham in se osvobajam. Še vedno mi je težko, a sem našla podporo, ki mi pomaga, me objema, me spodbuja. Je vedno tu. V meni. Učim se potrpljenja, čakati, prejokati bolečino, jo pogledati z distance, iskati nove poti. Počutim se povezana, osrediščena, našla sem svoj fokus.”

Nina

“Moje odvezave in delo s samo seboj z Majino pomočjo je kot lupljenje. Najprej je izgledalo, da lupimo kuhano jajce. Enkrat olupiš, pa je. Pa ni. Izkazalo se je, da lupimo čebulo. Po plasteh. In to rdečo čebulo, kjer jokaš, ko jo lupiš, ker »gre v oči«. Za povrh pa ta čebula v svojem jedru raste, je živa, nastajajo novi in novi listi. Razlogov za odstranjevanje zunanjih suhih listov moje rdeče čebule ne zmanjka. Ali se temu reče DELO NA SEBI? Mogoče. Meni je fajn, da se z Majo srečam enkrat na mesec. Postala mi je družabnica in zaupna sogovornica. Maja je doula mojega notranjega otroka. Najina srečanja po vseh teh letih niso več tako – z moje strani – čustveno burna. Odšle so moje največje prizadetosti, globoke rane. Novi čebulni listi, ki jih odstranjujeva, so že bolj prefinjeni. V zidarskem jeziku bi lahko rekla, da sem začela s težko mehanizacijo: buldožerji, plavži, Sueški prekopi. Sedaj sem prispela do finomehanike. Pospravljanje z metlico in smetišnico. Dela skratka ne zmanjka, kot se tudi gospodinjsko čiščenje nikdar ne ustavi.
Maja, hvala Ti za spremstvo, za Tvoje vodstvo.”

Polona

“Metoda Phyllis Krystal deluje. To sem globoko v sebi začutila na prvem seminarju s PK v Ljubljani v letu 2002, ko sem se vrnila s prvega obiska pri Sai Babi. Prepričala me je njena mirnost, govorila in delovala je »iz sebe« oziroma iz nekega notranjega miru in svoje trdnosti. Nobenega »show-offa-a«. Občutek po koncu seminarja je bil, da je to tisto pravo in resnično, pristno, da ženska ne prodaja »mačka v žaklju« niti »instant vikend razsvetljenja«. To je bilo TO. Pri Maji imam točno ta isti občutek, ko delam z njo. Pri Maji je prisoten notranji mir, govori iz svojih globin, ne potrebuje prepričevati, ponavljati, posebej argumentirati. Kar reče, pove, stoji in to je TO.”

Polona

Jaz hodim 4. leto in mi je lepo. Fascinantno mi je, kako me postavljanje simbolov za moje destruktivne in ostale nezaželene lastnosti v osmico spreminja. Hvaležna sem in cenim pogovore z Majo.

Nina
“K Maji sem prišla v resnični stiski zaradi vedno slabšega odnosa s svojo odraščajočo hčerko. Celo sanjala sem o umazani, krvavi vrvi med mojim in njenim trebuhom. Po odstranjevanju vezi v dveh tednih in dveh obiskih pri Maji sem se zelo umirila in prav tako hčerka. Problemi so še vedno tu, vendar so bolj jasni in najin odnos je drugačen.”
M.V.
“Srečanja ob ponedeljkih so marsikomu vrnile vero vase in v smisel bivanja odpravila razne blokade ki so preprečevale razvijati zdrav odnos do življenja in odstraniti vezi z preteklostjo zaradi katere marsikdo ne funkcionira uspešno in psihološko gledano kot urejena osebnost. Vaše delavnice nam pomagajo uravnovesiti nazaj lastno osebnost na trdnejši samopodobi. Hvala ker ste in veliko pozitivne energije še naprej želim “
Margit Smole
” Večkrat v življenju sem začutila, da sem ujeta v ponavljajoče negativne vzorce obnašanja in prepričanja, ki me omejujejo, da bi zaživela, kot mi je namenjeno. V najtežjem in hkrati najintenzivnejšem obdobju sem spoznala Majo. Ona je bila tista, ki me je seznanila z metodo odstranjevanja vezi Phyllis Krystal. Da bi v svoje življenje vnesla potrebne spremembe, sem bila pripravljena delati vizualizacijske vaje. Tako sem se udeleževala skupinskih srečanj, ki jih je vodila Maja. Na srečanjih mi je bilo najlepše povezovanje z višjo zavestjo preko mlaja, saj je bilo njeno energijo zaradi prisotnih več ljudi čutiti res intenzivno, hkrati pa so bila njena sporočila jasnejša. To mi je omogočilo, da sem ozavestila najgloblje probleme in prejela odgovore na številna vprašanja. Pri procesu odstranjevanja zelo močnih vezi od določenih oseb mi je Maja pomagala individualno, saj sem se le tako lahko pogovorila o težavah, za kar sem ji neizmerno hvaležna. Sama ne bi zmogla. Sedaj se velikokrat sama obračam k visokemu C za pomoč in izvajam vaje, ki jih v danem trenutku najbolj potrebujem. Najljubše so mi osmica, drevo, mandala in tehtnica. Tako sem trdneje prepričana, da je tisto, kar delam in živim, prav.”
A.P.
“Z metodo Phyllis Krystal sem se prvič srečala že pred več kot desetletjem. Najprej sem vaje delala sama doma, nato pa sem pričela hoditi na tedenska srečanja, katera vodi Maja. V skupini je bilo povezovanje z višjo zavestjo (HC) močnejše in intenzivnejše, Maja pa nam je vedno povedala kaj več o vajah, nam prestavila nove, svetovala s katero vajo najbolje rešimo kakšno težavo.
Tako sem z Majino, vedno nesebično pomočjo, spoznala tudi tiste biserčke v metodi PK, kateri bi mi sami zagotovo ostali skriti in bi bili manjkajoči biseri v čudovitem mozaiku metode, ki nam ga širokosrčno ponuja Phyllis Krystal.
Iz srca priporočam prav vsem, ki si želite v življenju postati uspešnejši, srečnejši in še bolj izpolnjeni.”
Darja Majes
“Pred leti sem se udeležila vaših delavnic in takrat sem se prvič srečala z metodo Phyllis Krystal. Bila sem v stiski, notranje razdvojena in vaše delavnice so mi pomagale to prebroditi. Če se prav spomnim, sem se jih udeleževala vsaj kakšno leto, posamezne vaje delam še danes. Vsekakor pa mislim, da kadar se človek nahaja v stiski, nujno potrebuje vsaj skupinske delavnice. Nobenemu ne bi priporočala, da začne vaje le na osnovi literature. Po poklicu sem psihologinja in z gotovostjo lahko rečem, da imate izreden občutek za delo z ljudmi – tu mislim na izvajanje vaj, kakor tudi na sam neposreden stik, ki je povezan z vašo energijo ali razlago posameznih pojavov, teorije. Na vaših delavnicah sem se vedno dobro počutila. V moje življenje, ki se mi je na družinskem področju sesuvalo, in je bilo polno nezadovoljstva, jeze, razočaranja in dilem je postopoma prihajal mir in zadovoljstvo. Na delavnice sem redno prihajala. Koliko so mi pomenile, govori dejstvo, da čeprav nerada vozim, sem se vozila na dogovorjeni termin ponoči in v različnih vremenskih okoliščinah. Gotovo je učinkovitost povečalo tudi moja vztrajnost, saj sem vaje delala tudi doma. Izkušnja, ki mi je potrdila dejstvo, da si sam sebi največji prijatelj ali pa sovražnik. Ne glede na to, kaj se ti dogaja, so vse nitke v tvojih rokah. Pogosto te šele stiska prisili, da se začneš ukvarjati s sabo in iskati tisto, kar ti bo pomagalo. Toplo priporočam.”
Zadovoljna udeleženka
” Svoje srečanje z metodo Phillys Kristal lahko opišem kot eno drugačno dimenzijo, iz katere sem pogledala na odnos svojimi najbližjimi. Zgodilo se je takrat, ko sem potrebovala preskok v razmišljanju, gledanju in ocenjevanju odnosov. Z njeno uporabo sem začela z odstranjevanjem vezi in čiščenjem zamer. Ne vem ali lahko v celoti pripišem poznejše dogajanje temu, vendar sem po metodi Phillys Kristal v svoje življenje sem spustila več opuščanja, odpuščanja in sprejemanja…. tako so se odnosi začeli postavljati na drugačno raven- bolj strpno, bolj uravnoteženo..”
N.
“Po odvezavi od očeta pred 7 leti, s katerim sem imela še do nedavnega težaven odnos, me je oče dva tedna po odvezavi poklical samo zato, da mi je povedal, da sem dobra mama svojemu otroku (sedaj imam že tri), čeprav sicer ne zamudi nobene priložnosti povedati, kako bedasto je imeti otroke.
Po odvezavi od očetove dolgoletne partnerice je le-ta uredila, da smo po kakih 15 letih skupaj preživeli večer in bilo je sproščeno. Od takrat naprej medve spet nimava stikov, a mi je to zdaj ok.
Odvezavo od očeta sem naredila na delavnici pri Phyllis Krystal v Novem mestu, odvezavo od mame pri PK v Opatiji, ostale odvezave s pomočjo Maje. Nočem reči, da so bile tiste, narejene z Majo, kaj manj učinkovite, a vseeno je zanimivo, da je pri mami in očetu naneslo tako, da je ravno takrat PK prišla v te kraje. S tem, da je bila odvezava od mame posebej urgentna. Zdravnik je rekel, da bo živela se kak mesec (zaradi raka), napovedal je kalvarijo in tako nisem želela, da bi jo jaz zadrževala na tem svetu. Bili sva namreč zelo povezani, saj sva živeli sami (sestra je umrla kot dojenček) in bila je taka mama, ki je uspešno nadomeščala očeta. No, po odvezavi je živela le še en teden, brez bolečin. Bila sem z njo, ko je umrla – zaspala je na en tak lep sončen jesenski dan, kot jih je imela posebej rada. Maja je bila tisti teden z mano v bolnici. Za to sem ji posebej hvaležna. Seveda še za veliko drugih stvari, a opis stotine drugih uslug, pogovorov, podpor, pomoči ne paše na to stran.
Tudi odvezave od simbolov pomagajo. Meni je npr. uničenje simbola za službo pomagalo doseči distanco do službe.
Peščena ura pa zna v smislu prepuščanja prinesti prijetna presenečenja.”
Taja
“Vesela in srečna sem, da sem spoznala Majo Papež Iskra in prek nje metodo odstranjevanja vezi. Pod odličnim Majinim vodstvom mi je uspelo, da sem se soočila z nekaterimi najglobljimi negativnimi (destruktivnimi) vzorci, ki so zavirali spontanost mojega življenja in me odvračali od stika z lastno intuicijo. Sicer preprosta tehnika, je izjemna, ker deluje na sfero nezavednega, sočasno pa zajema človeka kot celostno bitje, torej kot bitje duhovnega potenciala. Skoz več leto delo z Majo in ob njeni podpori, njenem širokem znanju in ljubeznivosti, se učim potrpežljivosti in zaupanja, učim se, kako se radostiti ob majhnih premikih znotraj sebe. Tisto kar mi je pri metodi izredno všeč (in po čemer se razlikuje od nekaterih psiho-terapevtskih šol), je to, da zahteva veliko samoiniciativnega dela, torej aktivnega posameznika/posameznico – to pa je, po mojem mnenju, tudi edini način, da se naučimo skrbeti same zase, sprejeti odgovornost do sebe, drugih, svoje okolice in sveta.”
Alja

“Ponovna povezava je bila ena izmed bolj zanimivih izkušenj. Vsekakor ni bilo tako, kot sem pričakoval. Še nikoli nisem doživel takšnega občutka globine. Kot bi me prenesli v globine vesolja. Tišina, kot da so do naslednjega zvoka svetlobna leta. In po seansi ni bilo nič posebnega. Do približno dveh mesecev po Ponovni povezavi. Takrat pa sem zjutraj odprl oči z občutkom, da je pa življenje, in z njim tudi jaz, čisto drugačno. Čist in jasen občutek. In prišel je čisto nenapovedano, brez opozorila pa vendar nedvoumen. In od takrat je res drugače. In si ne morem pomagati, da ne bi bilo.”

J.I.
“Ta metoda me rešuje. Dobesedno! Sedaj tudi vem, kaj je hvaležnost.”
Ines
” Čajanke, ki so bile srečanja za ženski del meditacijskega kroga so bile nekaj posebnega; bolj intimno druženje, klepetanje in meditiranje na “ženske teme”, katerih je zelo veliko. Vsakič nas je, ne le pitje čaja in prigrizovanje piškotov, pač pa tudi vstopanje v domače okolje ene od nas, povezalo v domačijski krog – v času čajanke smo se povezale v domači ženski krog. In nam, ženskam dom zelo veliko pomeni ter drugim pove veliko o nas. Zelo pogrešam te “domačijske čajanke”. Udeležila sem čajanke v prostorih kjer meditiramo, a atmosfera ni bila primerljiva s tistimi prejšnjimi. Vzdušje v prostorih za redno meditacijo je bolj “uradno”, bolj “šolsko”, zame bolj namenjeno učenju in dopolnjevanju. Čajanke na domu pa mi pomenijo sprostitve in povezanost. Naj dodam še nekaj o letnih večdnevnih srečanjih, ki so lani tudi izostala. Tudi ta zelo pogrešam, lahko bi rekla, da so bila “pika na i” našemu meditacijskemu druženju.
Pozdrav vsem v upanju, da se kmalu spet srečamo na “domačijski čajanki ” in/ali na letnem večdnevnem “meditacijskem počitnikovanju”. D.”
D.
“Phyllis Kristal in njene metode so mi razjasnile osnove psihologije. Ko sem bral psihološke knjige, sem vedel vedno več, jasno mi je bilo vse manj, da bi kaj spremenil pri sebi pa ni šlo. Sedaj bolje razumem ljudi okrog sebe, skozi poznavanje raznih vlog, vzorcev (družinskih, …). Vse to mi je dalo spoznanje, da se napreduje počasi.”
Pavel
“Majo poznam 20 let, torej že skoraj celo svoje odraslo (?…) življenje. Ko pomislim nanjo, jo pred očmi zagledam vsaj s prizanesljivim nasmeškom na obrazu. Včasih pa zaslišim tudi njen glasni smeh. In tako se je smejala, ko sem sama najbolj trpela! Uh! A s tem smehom mi je pomagala, potegnila me je ven, mi omogočila nov pogled na moje življenje, življenjske situacije postavljala v širši kontekst tudi skozi astrologijo. Opremila me je z metodo Phyllis Kristal, da sem si naprej lahko pomagala sama. Na vse te načine je prižigala luč v mojem življenju. Tudi zato imam Majo rada že 20 let.”
Tjaša
” Pri Maji sem se oglasila z namenom in v trenutku, ko sem si zaželela spoznati in se soočiti s svojimi nezavednimi vzorci na posameznih področjih življenja (delo, družina, okolica, skriti notranji viri….), da jih prepoznavam in vem od kod izvirajo. Spoznanja, ki mi jih je Maja predočila s svojim subtilnim občutkom za človeško dušo, so mi odprla oči. Vse, kar sva ugotovili skozi pogovor, sva zapisali in to tudi večkrat preberem, saj me navdaja z optimizmom za udejanjanje svoje nadaljnje poti v življenju in mi je v pomoč v vsakem trenutku. Maja, želim ti veliko lepih trenutkov pri delu z ljudmi in vse dobro..”
Staša
“Skupinska srečanja na katerih smo se učili po metodi Phyllis Krystal so mi ostala v lepem spominu. To je pot k odprtju srca in lepšemu življenju.”
Alenka Trupej
“Srečali sva se pred nekaj leti, ko sem intenzivno iskala sebe – kdo sem in kam grem? Še danes – vsak dan se trudim dodati kamenčke in kamne k zgradbi svoje osebnosti,ta astrološki vpogled v meni neznani svet, pa mi je odprl vrata na nove steze in spoznanja. Začela sem brati, se pogovarjati, začela sem se ukvarjati s seboj. To so bili začetki preobrazbe v želim, lahko, všeč mi je!”
T.
“Vedno znova te preseneti, kako preprosta metoda ponuja tako velike darove. Spremeni tvoje življenje in ponuja mnoge rešitve, hitre in učinkovite. Nobena preizkušnja ni tako huda, da jih s pomočjo metod, ki jih predstavlja Phyllis Krystal, ne bi zmogel rešiti. Uporabne so kjerkoli in kadarkoli.”
Mojca