Simbol 8
8 je eden od osnovnih simbolov pri Metodi Phyllis Krystal in jo uporabljamo za omejevanje negativnih vplivov v odnosih in omejevanje negativnih vplivov programov v podzavesti. Najprej bomo spoznali njeno uporabnost v odnosih.

Simbol 8 zgradimo v treh korakih in vsak posamezen korak pomembno osvetli njeno delovanje v odnosih.

V prvem koraku vizualiziramo zlato krožnico okrog naših nog. To je tudi samostojna vaja, ki nam pomaga zaščititi in ozavestiti naš osebni prostor, naš teritorij. Je zelo preprosta, a blagodejna vaja in je osnova za harmonično sobivanje z drugimi ljudmi. Lahko jo vizualiziramo čez cel dan in hodimo z njo po svetu.

Po tem koraku vizualiziramo tudi zlate krožnice drugih ljudi. Kar predstavljajte si, kako ljudje okrog vas hodijo naokrog s svojimi krožnicami. Ta vizualizacija je močno sporočilo za naš um, da se zavedamo tudi mej drugih ljudi in jih seveda spoštujemo. Ta vaja je zelo uporabna pri otrocih, ker tako lažje začutijo svoje meje in s tem dobijo občutek varnosti.

In ko pridemo v stik z osebo in se vzpostavi odnos, se krožnici dotakneta, vendar se ne smeta prekrivati (kot medsebojen izraz spoštovanja do obeh teritorijev). Na stiku obeh krožnic začnemo vizualizirati tok neonske modre svetlobe, ki omeji negativne vplive v odnosih.

Kontrola in osebnostni vplivi v odnosih
Običajno so naši odnosi zelo zaznamovani s kontrolo, nestrinjanjem, prisilo, prepričevanjem in vsiljevanjem volje. Kot da gre za preplet dveh hobotnic, ki se hkrati z lovkama odrivata stran in tudi vlečeta skupaj ali bojevanje dveh boksarjev v ringu, ki se bojujeta za prevlado drug nad drugim. Na koncu vsake runde pa se boksarja vrneta vsak v svoj kot. In tak učinek ima na odnos vaja osmica. Loči projekcije, ki ustvarjajo vezi, in potisne oba akterja kot magnet v središče obeh krogov, omeji negativne vplive v odnosu in naših globljih naravnavah in hkrati vtiskuje pozitivnejša sporočila v podzavest. Ker smo na tem nivoju vsi povezani, s tem ne spreminjamo le svojega notranjega sveta, včasih presenečeni ugotovimo, da se je spremenil tudi svet okrog nas.

Vtiskovanje 8 v nezavedno
Pomembno je, da vajo redno izvajamo, ker le tako dovolj globoko in jasno vtisnemo sporočilo v podzavest, ki se uči s ponavljanjem.

Če imate težave z vizualizacijo, lahko 8 rišete na kos papirja, na trdno podlago ali po stegnu (še posebno med napornimi telefonskimi pogovori ali sestanki). Da ne pozabimo nanjo, pa simbol kot opomnik nalepimo na hladilnik, na delovno mizo, ogledalo kopalnice …

Uporaba 8
Uporaba 8 je neomejena, lahko jo vizualiziramo ob vsakem stiku z ljudmi, še posebno pa je priporočljiva v avtoritativnih in konfliktnih odnosih. V takšnih primernih je pomembno, da 8 redno izvajamo, najmanj dvakrat na dan po 2 minuti, in to počnemo 14 dni. Že ta vizualizacija lahko v odnos vnese pomembno olajšanje ali pozitivne spremembe. V zelo avtoritativnih in napornih odnosih pa je priporočljivo, da “osmičenje” zaključimo z obredom odstranjevanja vezi.

Osmica je torej temeljni simbol za delo s podzavestjo. Bolj kot jo uporabljamo bolj nam pomaga, da v odnosih svobodneje izražamo svoje ideje, odločitve in gradimo zdrave odnose, ki so udeleženim v medsebojno zadovoljstvo.

Maja Papež Iskra

Vir: Literatura Phyllis Krystal