Maja Papež Iskra

Ko sem se srečala z metodo, sem prebrala, da z 8 vtiskujemo nova sporočila v podzavest in ker smo na tem nivoju vsi povezani… Niti najmanj si nisem predstavljala, kakšne učinke bo to imelo na moje počutje, življenje ali celo moje odnose. Imela sem že izkušnjo, da se mi je ob različnih meditativnih in drugih tehnikah izboljšalo notranje počutje, svet okrog mene pa je trdno vztrajal v svojih tirnicah.
Tako sem mirno zastavila 8 z mamo, pridno vadila in po nekaj dnevih doživela šok. Moja mama me je poklicala in mi povedala stavke, ki jih od nje še nikoli nisem slišala, niti jih nisem pričakovala. Stala sem tam pri telefonski slušalki in se mi je zdelo, da doživljam čudež. Ganjena sem se zavedla, da se moj notranji in zunanji svet zares spreminjata, premikata, na boljše! Vse skupaj se mi je zdelo veličastno. Tako preprosta vaja, in tako mogočen učinek. Od takrat je moje srce predano tej metodi in njenem širjenju v svet.
Kljub temu pa sem še vedno ganjena, ko pridejo ljudje, s katerimi delam individualno, na srečanje in mi žarečih oči rečejo: »Maja, ti moram povedati, kaj se je zgodilo…..!!!!!!!«

Z leti, ko je moja družina rasla, je uporaba zlate krožnice in 8 v odnosih postala nuja. Vzorci iz otroštva so vse bolj kazali zobe v odnosu z mojim možem, še posebno ob rojstvu otrok, ko sva bila oba utrujena in izčrpana. Pribrbotali so na plan tudi v letih »krize srednjih let«, ko sem z mojim možem, sicer meni najljubšim bitjem na celem svetu, pri kakih temah stala na robu nepremostljivega prepada in sem se spraševala, bova glede tega sploh kdaj prišla skupaj??? Podobno so se kazale razpoke v bližnjih odnosih mojih prijateljev in znancev. Ne le razpoke, tudi zlomi. In glej, na svetovanje je prišel tudi par, ob katerem sem pred očmi še bolj jasno doživljala dramo, ki sem jo čutila že sama.
To me je vzpodbudilo, da sem še bolj intenzivno začela spraševati mojo višjo zavest, kako premostiti te prepade med moškimi in ženskimi svetovi? Kako? Prosim za uvide!!! Prosim!
To počnem sedaj že nekaj let. Izkazalo se je, da mi pri tem najbolj pomagajo 8, da se osrediščim in umirim v odnosu, in trikotnik, da izpraznim um in intenzivno prosim za navdih, za stavke, uvide v to, kaj se dogaja, kje so vzroki za to dogajanje, za kateri vzorec iz otroštva gre? In potem čakam …
Pogosto mi je ta naravnava pomagala, da sem primerneje povedala moje občutke in moje doživljanje. Včasih je trajalo več dni, da sem uvidela vzroke in vzorec v ozadju tega konflikta. Ko sem ga orisala, začutila, sem z 8 začela omejevati negativne vpliv tega programa. In sem tako razbremenjevala odnos. Tesni odnosi so najboljša učilnica o naših senčnih vzorcih in brusilnica naših osebnosti in egov. Včasih pa sem po intenzivni 8 in uglaševanju le stopila v stanovanje in me je moj mož pričakal z drugačnim pogledom, stavkom, razlago in ljubeznijo. Vau. Tudi to so zame drobni čudeži. Dragocena pa je tudi izkušnja, da se da priti do drugačnih rešitev in odzivov v odnosih, če le odpremo vrata notranji modrosti.

Letos smo imeli supervizijo s Phyllis in je tema prešla tudi na odnose, in je Phyllis rekla, da je moško doživljanje sveta milje drugačno od ženskega in edina rešitev za premostitev tega prepada je trikotnik. Tako sem še od zunaj dobila potrditev moje notranje izkušnje.

In še drobna skrivnost. Ob uglaševanju s trikotnikom sem dobila idejo, da bi bilo dobro za pozitivnejšo naravnavo v odnosu z možem uvesti zahvaljevanje drug drugemu, kot obred vsak večer. Strinjal se je. Naslednji dan mi je na svetovanju klientka povedala, da je bila na seminarju, kjer so govorili ravno o tem!!!! Samo osupla sem jo poslušala. Ta »odmev« je bilo zame znamenje, da je ideja zahvaljevanja zame zelo, zelo pomembna.
Tako vsak dan že čez dan razmišljam, za kaj se bom zahvalila možu. Včasih je zabavno, včasih ni lahko, vendar je zame in najin odnos veliko bolje, da dan zaključim s hvaležnostjo in ne zaspim z zamerami in jezo. Ta obred je vsekakor vnesel zelo pozitivno spremembo v moj, oziroma najin odnos.
Če naletite na konflikt v odnosu vam toplo priporočam, da rišete 8, vztrajno postavljate trikotnik in čakate. To zahteva veliko napora, notranje iskrenosti in trdega dela, vendar se izplača. Nekaj se bo zagotovo premaknilo na bolje!!!

Maja Papež Iskra