e6ce648c52

Phyllis Krystal je psihoterapevtka, ki je v petdesetih letih prejšnjega stoletja začela z raziskovanjem in razvojem lastne psihoterapevtske metode.

Rodila se je leta 1914 v Londonu v Angliji. Po diplomi je tri leta učila na srednji šoli in potem odšla v Ameriko. Poročila se je z odvetnikom Sidneyem Krystalom, s katerim imata dve hčeri. Veliko sta potovala po svetu. Mož ji je umrl leta 1993. Leta 2004 se je pri svojih 91 letih preselila v München, leta 2008 v Švico, od tu pa v London, kjer je 10. decembra 2016 v visoki starosti 102 let mirno zapustila svoje zemeljsko telo.

Phyllis je ves čas raziskovala različna duhovna učenja in iskala odgovore na svoja globlja bivanjska vprašanja. V poznih petdesetih letih prejšnjega stoletja pa sta s prijateljico prišli na idejo, da bi zavestno vzpostavljali stik z notranjo modrostjo. Običajno so se utrinki uvidov in jasnih sanj pojavljali občasno, nepredvidljivo, ponavadi šele, ko sta bili že obupani in se je zdelo, da sta izčrpali razumske rešitve. Nikomur nista povedali za svoj eksperiment. Postopoma sta ob rednem in zavestnem posvetovanju s HC – Višjo zavestjo, kakor sta imenovali ta vir modrosti, razvili metodo, ki vključuje delo s simboli v budnem sanjanju. Na začetku sta metodo uporabljali le zase. Ker sta ljudem vzbudili zanimanje s pozitivnimi spremembami, so ju začeli spraševati, kaj počneta. Tako se je metoda začela širiti med ljudi. Izkazalo se je, da je ta tehnika lahko v pomoč vsem, ki se želijo osvoboditi od zunanjih oblik varnosti in nadzora, da se lažje prepustijo notranjemu vodstvu.

Phyllis je desetletja potovala po svetu, predavala in vodila izobraževanja ter delavnice, da je lahko podelila metodo z vsemi, ki so jo potrebovali. Vendar je zanimanje preseglo okvire delavnic. Zato je leta 1982 izšla njena prva knjiga o metodi, Odstranjevanje vezi, ki omejujejo, naslednja, Odstranjevanje nadaljnjih vezi, je bila izdana leta 1990, kot tudi priročnik z vsemi koraki za izvajanje vaj, ki so opisane v predhodnih knjigah. V knjigi Sai Baba – odločilna izkušnja je opisala svojo izkušnjo z indijskim učiteljem. Sledile so še knjige Obvladovanje nemirnega uma, Ponovno povezovanje energije ljubezni, Odstranjevanje karmičnih vezi in še dve, bolj drobni knjižici, Zahvalimo se bogu in Program omejevanje želja. Knjige so prevedene tudi v slovenščino. Najdete jih v vseh knjižnicah.

Maja Papež Iskra

Vir: Literatura Phyllis Krystal

Podobne povezave

Podelite to zgodbo!